blogi

Aamukahvia ja uusinta tutkimustietoa

Opekoulutuksen myötä olen oppinut hyödyntämään myös uutiskirjeitä ja niiden antia uudella ja tehokkaammalla tavalla. Yksi tärkeimmistä minulle on jo pitkään ollut Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+-uutiskirje, joka tarjoaa kiinnostavia sisältöjä ja tuoreita koulutusvinkkejä noin kerran kuukaudessa suoraan sähköpostiini.

Helmikuun uutiskirjeessä oli mukana kutsu maksuttomaan HY+aamuun 25.2. kuuntelemaan uusinta tutkimustietoa lukion vuonna 2021 uudistuvan opetussuunnitelman pohjalta sekä pohtimaan yhdessä, miten lukiot voivat edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja jaksamista. Mielenkiintoisesta aiheesta alustavat HY:n kasvatustieteellisen tiedekunnan professori Katariina Salmela-Aro ja Helsingin kaupungin pedagoginen asiantuntija Riina Ståhlberg.

Entistä useampiin koulutuksiin ja muihin erilaisiin tilaisuuksiin voi nykyisin osallistua verkon kautta. Minulla ei olisi ollut mahdollisuutta lähteä kyseisenä päivänä Helsinkiin paikan päälle Tiedekulmaan, mutta etäyhteyden kautta pääsen osallistumaan mukaan tärkeään tilaisuuteen. Etäosallistuminen säästää sekä aikaa että matkustuskustannuksia, ja vaikuttaa suuresti myös liikkumisen aiheuttamiin päästöihin – vaikkakin VR:llä kyydillä olisin edestakaisin matkannut.

Verkon kautta kokoonnuimme myös tänään kahden muun opettajaopiskelijan kanssa pitämään ensimmäiset simulaatio-opetustuntimme. Se oli yllättävänkin positiivinen kokemus, yhteydet ja keskustelut Microsoftin Teamsillä toimivat hyvin ja opetettavat aiheet olivat mielenkiintoisia! Sain tärkeää kokemusta verkkoluentojen suunnittelusta ja toteuttamisesta, ja opin myös paljon uutta muun muassa yrityksen markkinoinnista ja brändäämisestä sekä siitä, miten hieno ja tehokas työkalu matematiikka on! Odotan jo kovasti ensi viikon verkkotapaamista, sillä yhteinen simulointi antaa mahdollisuuden harjoitella opettamista, kehittää opetusmenetelmiä ja saada myös lisää esiintymisvarmuutta.