blogi

Älykästä oppimista

Pääsin tänään aamulla haastattelemaan Vaasan Dateron väkeä ja kävimme läpi ajankohtaisia kuulumisia, hankkeita ja palveluita. Tapaaminen oli tosi mielenkiintoinen, ja sain paljon uutta tietoa opeopintojenkin ja erilaisten oppijoiden näkökulmasta. Pidempäänkin olisi kuunnellut ja kysellyt, jos ei olisi ollut Ikkunan taittopäivä.

Älykkäitä välineitä – parempi tuloksia -projektin vetäjä Sonja toi muun muassa esiin sen, miten paljon erilaisia työkaluja löytyy lukemisen ja kirjoittamisen haasteiden tueksi. Hän näytti kuvaavan esimerkin siitä, miten esimerkiksi verkkosivustolta voidaan suodattaa pois ylimääräistä visuaalista sisältöä lukemisen helpottamiseksi. TVT on ottanut aimo harppauksen viime vuosien aikana, ja markkinoilla on monia tehokkaita maksuttomiakin sovelluksia.

Monenlaista apua olisi siis tarjolla lukemiseen ja kirjoittamiseen, kunhan tieto niistä vain tavoittaisi eri toimijoita. Ruusuja siksi sille sote-alan opettajalle, joka aamulla toi ryhmänsä Kirjastokujalle tutustumaan Dateron tiloihin ja toimintaan. On niin ensiarvoisen tärkeää, että opiskelijat pääsevät kursseillakin tapaamaan työelämän toimijoita ja saavat keskustella ja kysellä suoraan alan ammattilaisilta.