uutiset

MLL tempaisee syksyllä – Leivo hyvää itsellesi

Leipomalla voi tehdä hyvää: itselle, perheelle ja nyt myös ihan kaikille lapsille. Mannerheimin Lastensuojeluliitto lanseeraa lokakuussa Auta leipomalla -päivän, jossa haastetaan koulut ja päiväkodit leipomaan herkkuja ja myymään niitä MLL:n Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin hyväksi.

– Lasten ja nuorten puhelin ja chat on avoinna vuoden jokaisena päivänä ja meille voi ottaa ilmaiseksi yhteyttä jokainen lapsi tai nuori. Syy voi olla aivan mikä tahansa, yhtä hyvin huoli tai murhe kuin iloinen asia, jonka haluaa jakaa luotettavan aikuisen kanssa. Kenenkään ei tarvitse miettiä onko syy yhteydenottoon tarpeeksi tärkeä, kertoo tiedotteessa Marie Rautava, MLL:n ohjelmajohtaja.

Syy voi olla aivan mikä tahansa, yhtä hyvin huoli tai murhe kuin iloinen asia, jonka haluaa jakaa luotettavan aikuisen kanssa.

Marie Rautava, MLL:n ohjelmajohtaja

Ensimmäistä Auta leipomalla päivää vietetään Suomessa 7.10.2021. Tähän mennessä tempaukseen on ilmoittautunut jo lähes 150 koululuokkaa ja päiväkotiryhmää.

Tempaus on saanut alkunsa Tanskasta, jossa se vähitellen kasvanut maan suurimmaksi tapahtumaksi. Myös Ruotsissa vietetään Auta leipomalla -päivää, joka tukee paikallista Lasten ja nuorten puhelinta.

Yhdessä voimme auttaa

Tempauksen kumppanina toimii Sunnuntai. Jokainen osallistuva koulu tai päiväkoti saakin käyttöönsä pienen leivontapakkauksen.

– Leipomalla lapset ja nuoret oppivat myös yhteisvastuuta. Jokainen voi tarvita apua ja tukea joskus ja me yhdessä voimme auttaa. Esimerkiksi osallistumalla tempaukseen, jossa kerätyillä varoilla pidetään auki kaikille lapsille ja nuorille avointa ja ilmaista puhelin- ja chatpalvelua, toteaa Rautava.

Tempauksen lähettilääksi on lähtenyt tämän vuoden Koko Suomi leipoo -kilpailun voittaja Mari Pihlajamäki.

MLL:n Lasten ja nuorten puhelin on 1980 perustettu maksuton ja valtakunnallinen palvelu, joka on aikojen muuttuessa saanut rinnalleen sekä chat- että nettikirjepalvelun. Viime vuonna yhteydenottoja oli 15 000 ja lapsia ja nuoria eniten puhuttavat aiheet olivat yksinäisyys, seksuaalisuus ja psyykkinen terveys.

Palvelussa lapsia ja nuoria kohtaavat koulutetut vapaaehtoiset, joilla on aina tukenaan MLL:n ammattilainen. Palvelun numero on yleiseurooppalainen lasten auttavien puhelinten numero, joka on yhteinen kaikissa Euroopan maissa.

Tags :